Blog
Home / Uncategorized / Президент УАДМ виступив з доповіддю під час круглого столу «Законодавство про персональні дані та ЗМІ: милує чи карає»

Президент УАДМ виступив з доповіддю під час круглого столу «Законодавство про персональні дані та ЗМІ: милує чи карає»

0

10 листопада поточного року відбувся круглий стіл на тему «Законодавство про персональні дані та ЗМІ: милує чи карає», організований Асоціацією «Індустріальний телевізійний комітет» та Комітетом з питань ЗМІ Асоціації правників України.

У заході взяли участь представники медіа та рекламної індустрії, громадських організацій та галузевих асоціацій, народні депутати України, представники Державної служби України з питань захисту персональних даних,  медіа-експерти, юристи.

З-поміж інших експертів з власними доповідями виступили й Валентин Калашник, президент Української асоціації директ маркетингу та голова Громадської ради при Державній службі України з питань захисту персональних даних, та Дмитро Йовдій, голова юридичного комітету УАДМ та заступник голови Громадської ради при Державній службі України з питань захисту персональних даних. Доповідачі висвітили такі питання, як «Порівняння підходів до імплементації законодавства про ЗПД у Східній Європі та Україні. Роль Державної служби із захисту ПД, ЗМІ і громадських організацій в цьому процесі» та «Відповідність ЗУ «Про захист персональних даних» європейським стандартам. Перший досвід застосування Закону» відповідно.

Метою проведення заходу було обговорення питання застосування законодавства про захист персональних даних до ЗМІ: чи поширюється ЗУ «Про захист персональних даних» на ЗМІ? Чого очікувати ЗМІ та іншим компаніям з початку 2012 року після введення жорсткої відповідальності за порушення ЗУ «Про захист персональних даних»? Як реєструвати бази даних: обмін досвідом; Чи відповідає ЗУ «Про захист персональних даних» стандартам Європейського Союзу та Ради Європи? Як співвідносяться право на повагу до приватного життя зі свободою слова та правом на інформацію: особливості реалізації ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.